Föräldrakontroll iPhone

Hem / Föräldrakontroll iPhone

Smartphones som iPhones har blivit en integrerad del av våra liv och är ofta även en del av våra barns vardag. Föräldrar kan känna sig oroliga över hur mycket tid deras barn spenderar på sina enheter och vilket innehåll de kan komma åt. Som tur är erbjuder iPhone och iPad ett antal föräldrakontrollfunktioner som gör det möjligt för föräldrar att skapa en säker och balanserad digital miljö för sina barn.

Ställa in begränsningar i iPhone

För att ställa in begränsningar på din iPhone/iPad, följ dessa steg:

  1. Öppna Inställningar: Gå till din iPhones inställningar genom att trycka på ikonen med kugghjulet på startskärmen.
  2. Tryck på skärmtid: Bläddra ner och hitta "Skärmtid" i listan och tryck på den.
  3. Aktivera skärmtid: Om Skärmtid inte är aktiverat, tryck på "Aktivera Skärmtid." Du kommer att bli ombedd att välja "Detta är min iPhone" eller "Detta är mitt barns iPhone." Välj rätt alternativ.
  4. Ange en kod: Skapa en fyrsiffrig kod som endast du känner till. Detta kommer att användas för att ändra inställningarna i Skärmtid.
  5. Aktivera begränsningar: Under "Skärmtid" hittar du olika alternativ, inklusive "Begränsningar." Tryck på "Begränsningar."
  6. Ange kod: Ange din fyrsiffriga kod för att få åtkomst till begränsningsinställningarna.
  7. Anpassa begränsningar: Här kan du välja vilka appar och funktioner som ska begränsas. Du kan även ställa in tidslimite och göra andra anpassningar enligt dina preferenser.

App som begränsar användning

Förutom de inbyggda funktionerna i iOS finns det också appar från tredje part som kan hjälpa till att begränsa användningen av iPhone och övervaka barnens online-aktiviteter. Här är några populära appar för detta ändamål:

Qustodio

Qustodio är en omfattande föräldrakontrollapp som fungerar på både iOS- och Android-enheter. Den erbjuder flera funktioner som hjälper föräldrar att skapa en trygg digital miljö för sina barn. Webbfiltrering är en av dess huvudfunktioner, vilket gör det möjligt att blockera åtkomst till oönskat webbinnehåll. Föräldrar kan även ställa in tidsbegränsning för Ipad och Iphone, vilket hjälper till att balansera skärmtid med andra aktiviteter.

Ladda ner appen här

OurPact

OurPact är en föräldrakontrollapp som fokuserar på att hantera skärmtid på iOS-enheter. Den ger föräldrar möjlighet att skapa en balans mellan digital användning och andra aktiviteter. Genom att schemalägga skärmtiden kan föräldrar styra när barnen har åtkomst till sina enheter och när de inte har det. Appen låter även föräldrar blockera specifika appar och webbplatser för att säkerställa att barnen inte ägnar för mycket tid åt o lämpligt innehåll.

Ladda ner appen här

Norton Family

Norton Family är en föräldrakontrollapp som erbjuder en bred uppsättning funktioner för att skapa en säker digital miljö för barnen. Webbövervakning är en av dess framstående funktioner och hjälper föräldrar att hålla koll på barnens webbaktiviteter och blockera olämpligt innehåll.

Ladda ner appen här

Screen Time

Screen Time är en föräldrakontrollapp som fokuserar på att hantera skärmtid och appar på iOS-enheter. Den låter föräldrar schemalägga användningstid och pausera enheter när det är dags för andra aktiviteter. Föräldrar kan också blockera specifika appar och webbplatser för att skapa en trygg digital miljö.

Ladda ner appen här