Har du foton på familjen som du vill se varje dag? Eller en samling semesterbilder som får dig att le? I Windows 7 kan du visa alla dina favoritbilder på barnen, husdjuren och från resor i ett bildspel som spelas upp på skrivbordet. Du kan välja vilka bilder som ska ingå i bildspelet, hur ofta bilderna ska växla i bildspelet, om bilderna ska visas i slumpmässig ordning och hur bilderna ska placeras på skrivbordet.

1.Leta reda på bilderna du vill använda i bildspelet. Alla bilder måste finnas i samma mapp.

Öppna Skrivbordets bakgrund genom att klicka på Start-knappen och sedan klicka på Kontrollpanelen. I sökrutan skriver du skrivbordsbakgrund och klickar sedan på Byt skrivbordsbakgrund.

2. Om bilderna du vill använda inte finns i listan med bakgrundsbilder klickar du på listan Bildplats för att visa andra kategorier eller på Bläddra om du vill söka efter mappen med bilderna på datorn.

3. Markera kryssrutan för varje bild du vill ska ingå i bildspelet.

Som standard är alla bilder i mappen markerade och ingår i bildspelet. Om du inte vill att alla bilder i mappen ska ingå gör du något av följande:

  • Avmarkera kryssrutan för varje bild du vill ta bort från bildspelet.

  • Håll ned CTRL och klicka sedan på varje bild som du vill ta bort. Endast de markerade bilderna visas i bildspelet.

4. Gör något av följande:

  • Klicka på ett objekt i listan Bildposition om du vill beskära bilderna så att de fyller skärmen, anpassa bilderna efter skärmen, dra ut bilderna så att de passar skärmen, ordna bilderna sida vid sida eller centrera bilderna på skärmen.
  • Klicka på ett objekt i listan Ändra bild varje om du vill ange hur snabbt bilderna ska bytas ut i bildspelet.
  • Markera kryssrutan Blanda om du vill att bilderna ska visas i slumpmässig ordning.

5. Klicka på Spara ändringarna.