Uppgradera till Windows 7!

Innan du påbörjar migrationen till den nya Windows 7 så bör du undersöka om din dator är redo och om den har full stöd för det nya systemet. Om din dator kan köra Windows Vista så kan den nog även köra Windows 7 men det är bäst att vara helt säker.

1. Du hämtar gratisprogram Upgrade Advisor från Microsoft som automatiskt söker igenom din dator och ger rekommendationer på vad du kan göra innan uppgraderingen och visar om din dator stödjer Windows 7.

2. När du vet att din dator har full support för Windows 7 så fortsätter vi vidare. Under installationen kommer du få välja att antingen uppgradera till Windows 7 eller att installera ren Windows 7, jag rekommenderar starkt att du installerar en ren Windows så slipper du kompabilitetsproblem senare. Dessa kompabilitetsproblem känns lite starkare om du övergår från Windows XP, men genom att installera ren Windows slipper du dessa problem.


3. Nu behöver du köpa en Windows 7 skiva och vilken version du ska välja är upp till dig, men om du är hemmaanvändare så vill du nog välja antingen Home Premium eller Professional, men skillnader är små och inget som en vanlig användare märker. Inga skillnader i prestandan.

Microsoft Windows 7 Professional, 32-bit Swe OEM Win

Microsoft Windows 7 Home Premium, 32-bit Swe OEM Win

4. Nästa steg blir att säkerhetskopiera dina filer och fullfölja installationen. Vi har redan sen tidigare en klar guide som grundligt beskriver det här processen och den hittar du här.