Om din dator börjar bli långsam eller spenderar för mycket tid på enkla uppgifter så finns det många sätt att spara tid genom att optimera din dators prestanda.

Trimma datorn och få snabbare uppstart i windows 7 gratis och enkelt!

En av största orsaker till att datorn blir långsammare över tiden är att användaren samlar på program som vanligen startas automatiskt direkt med datorn ofta utan att användaren själv har valt det så. Varje programtillverkare tycker att just deras program är tillräkligt viktig för att den ska startas upp automatiskt men tyvärr så blir det alldeles för många program för din dator och den jobbar mycket mer än vad den egentligen behöver för dina behov.

Gör så här:

1. Klicka ”Startknappen” i aktivitetsfältet (längst ner i vänstra hörnan) och i ”Sökfältet” eller ”Körfältet” (Run) skriver du ”msconfig”, där under fliken ”Startup” ser du lista över program som startas upp automatiskt med Windows, bocka av program som du inte känner igen eller samtliga och sen trycker du på ”OK” och startar om datorn. Mer detaljerad om den processen kan du läsa på https://www.datorsupporten.se/snabba-upp-datorn/

2. Använd Soluto gratis program för att få bra översikt över autoaktiverade program på din dator och ta kontroll  för att optimera snabbare uppstart i windows 7, Windows Vista och XP. Ladda ner här.