Säkerhetskopiera till molnet

Det snackas om molntjänster, säkerhetskopiering, backuper, uppladdning och bilddelning men hur enkelt och praktiskt är det för en vanlig smartphone användare att säkerhetskopiera till molnet?

Idag tittar vi på hur enkelt, smidigt och praktiskt det är att säkerhetskopiera och spara bilder från mobilen upp på molnet, gratis och väldigt praktiskt med Google Foto och Google Drive.

Det är oerhört smart att ta dina bilder och videor och säkerhetskopiera till molnet för då behöver du inte vara rädd längre för att dina ovärderliga foton och videor för alltid försvinner om olyckligtvis mobilen skulle gå sönder, bli stulen eller borttappad. Du har ju allting säkerhetskopierat på molnet och tillgängligt när som helst från vilken än dator eller smartphone du använder.
 

Säkerhetskopiera till molnet guide:

  1. Börja med att öppna Google Play för Android eller App Store för Iphone/Ipad och sök och ladda ner och installera Google Drive och Google Foto.
  2. Öppna appen Google Foto och logga in med ditt Google konto.
  3. Nästan klart nu. Nu börjar det roliga, snart ska alla dina bilder säkerhetskopieras till molnet. Nu är du fri att välja hur du önskar att lagra dina foton. Lagra i original format, alternativt i någorlunda komprimerad format och med helt obegränsat lagringsutrymme fullständigt kostnadsfritt.

Tänk på att det kan ta olika lång tid att slutföra hela säkerhetskopieringen till molnet beroende på hur stor mängd bilder och filmer du har i enheten. Senare behöver du bara obekymrat fota och filma vetandes att dina filer säkerhetskopieras till molnet automatiskt.

För att komma åt dina bilder/filmer via datorn eller via webbläsare behöver du bara gå ut på Google Drive och loggar in med ditt konto. Googla Google drive om länken inte skulle fungera.

Hoppas att denna manual hjälpte dig och att du har lärt dig använda din smartphone på ett smartare och effektivare sett 🙂