Att rensa datorn från virus i felsäkert läge är säkraste och enklaste sättet till att återfå kontroll över din dator.


Notera att endast felsäkert läge i sig inte löser datorproblem eller tar bort datorvirus men det som händer är att i felsäkert läge laddar datorn in endast grundläggande drivrutiner, tjänster och program som behövs för att starta Windows vilket i sin tur underlättar felsökning och borttagning av datorvirus.

Om ett symptom inte återkommer när du startar i felsäkert läge kan du utgå från att nån systemfel i Windows, felaktig drivrutin, datorvirus eller program orsakade problem och att felet inte ligger i hårdvaran.

Ta bort datorvirus i felsäkert läge

Guide för att rensa datorn från virus i felsäkert läge!

  1. Starta om datorn. Klicka på Start-knappen Bild på Start-knappen, klicka på pilen bredvid Stäng avBild av knappen Stäng av och klicka sedan på Starta om.
  2. Tryck och håll ned F8-tangenten när datorn startar om. Du måste trycka på F8 innan Windows-logotypen visas. Om Windows-logotypen visas försöker du igen genom att vänta tills Windows-inloggningsskärmen visas och stänger sedan av och startar om datorn.
  3. På skärmen Avancerade startalternativ använder du piltangenterna och markerar felsäker läge med nätverk (Safe Mode with Network). Tryck sedan på Retur (Enter).
  4. Inne i felsäkert läge kan du göra en Systemåterställning. Skulle systemåterställing inte fungera så kan du gå vidare till steg 5 här.
  5. Inne i felsäkert läge kan du göra en sökning för skadliga filer, antivirus sökning. Jag rekommenderar att du först laddar ned och kör RKill och sedan Malwarebytes och SuperAntiSpyware.
  6. Nu kan du rensa datorn rån temporära filer och annat onödigt som kan skada datorn.
  7. Gå nu till steg 2 i den här guiden för att kontrollera program som startar upp automatiskt med Windows. Den här processen kan drastiskt förbättra och snabba upp datorns uppstart.