Enkel gratis program för att rensa datorn och Windows 7 och Windows 8! Diskrensning!

Din hårddisk innehåller temporära filer och automatiska Windows säkerhetskopior som dina program gör utan att ens tillfråga dig. Dessa filer kan snabbt belasta hårddisken och ”trötta ut den” genom att använda utrymme som du behöver för nya program eller nya filer som du skapar.

Goda nyheten är att du enkelt kan rensa datorn på dessa filer själv och gratis. Program för att rensa datorn finns inbyggd i Windows och behöver bara tas fram manuellt.

Enklast väg till en renare dator är genom Windows Diskrensning program.

Steg 1. För Windows 7. Klicka Start, Alla program, Tillbehör, Systemverktyg, och där väljer du Diskrensning. Välj vilken enhet du vill rensa och tryck OK för att gå vidare.

För Windows 8 eller Windows 10 så klickar du i sökrutan och skriver ”diskutrymme” utan citattecken och klickar fram verktyget för diskrensning.

OBS: Processen kan ta en stund och bli inte orolig nu om inget verkar hända på skärmen på ett tag, datorn jobbar för fullt men det syns bara inte än. All data som raderas här är säker att radera och gör ingen skada på datorn eller dina personliga filer. Det är bara att radera och frigöra utrymme på datorn.

Steg 2. Välj vilka filer som du vill rensa genom att kryssa i rutan bredvid och sen slår du OK.

Steg 3. För mer utförligt rensning och frigöring att utrymme på hårddisken kan du upprepa steg 1 och så väljer du Rensa systemfiler. Den här gången visas en liknande ruta som tidigare men nu har du också fliken som heter Fler alternativ och ligger i övre menyn.

Steg 4. Välj Rensa knappen under Systemåterställning och skuggkopior och bekräfta kommandon i nästa steg.

Tänk på att du kan frigöra mycket utrymme genom att ta bort musik som du aldrig lyssnar, filmer, och program som du inte använder.