Använder du mycket laptop, är du person med egen stil, gillar du att vara unik? Då är ”pimpa din dator” guide för dig, styla själv din dator så att den bäst reflekterar din stil och personlighet.

Du hittar en bild som du gillar och skriver ut den på färdiga vinyl-ark för laptops. Du kan ju alltid ändra och anpassa bilden så att den blir ännu bättre för dig.

Här är guide som du borde gå igenom steg för steg för att projektet ska lyckas bäst.

För att börja behöver du ”skin”, vit vinyl som du ska skriva ut på. Finns hos inkClub.com för 69kr Inkl. moms. Finns att köpa här.

 
 
 

 

1. Innan du skriver ut bilden till datorn borde du skriva ut den på vanligt fotopapper för att se hur bilden kommer se ut. Det här för att minimalisera fel och kostnader. Bilden bör vara i hög upplösning, 200dpi rekommenderas men du kan experimentera med högre.

2. Rengör datorn noga, ta bort damm och annat som kan skapa upphöjningar och eventuellt förhindra bilden från att se bäst ut.                                        Video instruktioner

3. Rikta in pappret så som du vill ha slutresultatet och fäst hela arket på locket med två tejpbitar på mitten utan att ta bort skyddspappret. Vik upp ena halvan av arket, skala bort skyddspappret och klipp försiktigt bort så mycket som det går.

4. Fäll sakta ned arket och stryk försiktigt i samma riktning med ett kreditkort. Var uppmärksam på att bubblor och veck kan uppstå, ta i så fall bort dem genom att stryka med kreditkortet. Om du misslyckas helt går det att försöka lyfta upp arket och börja om igen.

5. Ta bort tejpbitarna. Lyft den andra halvan av arket och skala bort skyddspappret. Därefter gör du på samma sätt som på den första halvan.

Klart och snyggt!

 

Bra: Personlig stil för datorn, skydd mot smuts och repor, enkelt att byta dekalen och stilen, tar fram kreativiteten inom dig

Mindre bra: Inget direkt

 

Information och inspiration hämtat från inkclub.com