Office paket är väldigt bra att ha i datorn, det är program som man vanligen använder som mest på jobbet, i skolan och tillhör en av de mest använda program även hemma.

Microsoft Office är den vanligaste idag. En MS Office 2007 hem & student version kostar ca. 900kr och en MS Office 2007 Pro version kostar ca. 6400kr. Nu vet vi att Microsoft Office är väldigt bra, användbar, med snygg gränssnitt och många bra funktioner men de flesta vill gärna ha en billigare variant.

Microsoft Office 2007 finns billigast att köpa hos Misco.

 

Idag testar vi OpenOffice som finns att ladda ner kostnadsfritt från OpenOffice.org

OpenOffice är en komplett verktygslåda med alla program som vanligen finns i Microsoft Office, det handlar inte om samma program men program med samma eller bättre funktion och kanske även med några fler möjligheter.

Microsoft Office är begränsad så att filer och dokument skapade i senaste Office versionen inte går att öppna med äldre Office version och den begränsningen finns inte i OpenOffice. Endast den här lilla funktionen sparar många människors tid och pengar.

OpenOffice klarar av att läsa och visa alla Microsoft Office format som doc, docx, xls och mer.

 

OpenOffice kan laddas ner helt lagligt och kostnadsfritt från OpenOffice.org

Illustrationen nedan visar Writer, OpenOffice program som är ordbehandlare. 

 

Nu har vi testat OpenOffice som står som gratis Office paket på ena sidan, och sen har vi den klassiska Microsoft Office 2007 på andra sidan, vilken vinner är nu helt i dina händer.