Microsoft har givit ut en kostnadsfri felsökningsverktyg för Windows, Fix it heter den funktionen och hjälper användare att analysera och lösa potentiella problem med sina datorer.

En liknande funktion med samma möjligheter finns inbyggd i Windows 7 men för dem med äldre operativsystem är Fix it en riktigt bra lösning.

Microsoft Fix it är fortfarande i tidigt utvecklingsstadium och löser inte alla datorproblem men är definitivt värt att pröva och speciellt om man är hemmaanvändare eller inte har fanatiskt bra koll på datorer.

Windows felsökning har aldrig varit enklare, du kan välja att Microsoft Fix it löser dina datorproblem automatiskt eller att den rekommenderar dig möjliga lösningar på ett lättförståeligt sätt.

Fix it har en smart Windows gränssnitt vilken gör att användaren enkelt hittar runt och känner sig hemma i miljön.

Microsoft Fix it är ett program som man kostnadsfritt laddar ner från Microsoft hemsida och installerar för att köra. Du skapar en profil hos Microsoft för att programmet ska fungera optimalt och kunna ge dig bästa lösningar till din system.

Med Fix it kan du bland annat felsöka monitor och bild, ljud, internet som fryser eller kraschar, skrivaren, kompabilitetsproblem, hastighetsproblem och mer. Har du inget ljud i datorn, Internet Explorer problem, inget internet, vill du snabba upp datorn så rekommenderar jag att du testar Microsoft Fix it.

För att köra Microsoft Fix it behöver du antingen Windows XP SP3, Windows Vista eller Windows Server.