HP, Hewlett Packard säljer nu riktigt bra i Sverige och toppar alla topplistor över bästa och mest prisvärda datorer. HP levererar alltid bra arbetsmaskiner, oberoende om det gäller en budgetdator eller om det är en superdator som den här HP Pavilion dv7-3170eo så är de alltid utan kompromissar.

Tidigare i år hade vi testat HP HP dv6-1223 HDMI och vi var mycket nöjda med resultatet. Nu har vi äntligen chans att testa HP Pavilion dv7-3170eo

Mest populär bland köpare är modell med skrämstorleken 15,6″ men vi har här en riktig tungviktare med 17″ stor skärm. Skärmen är möjligen den bästa på marknaden nu, med sina 1600×900 pix ger den underbart fin bild att vila ögonen på.

När HP byggde redan tidiga Pavilion bärbara datorer gjorde de den för högsta kvalitet men också så att den skulle vara tillgänglig för många. Resultatet blev nu att kunden kan enkelt välja dator av samma grundmodell men med några olika datorkomponenter, på så sätt kan den bli billigare eller lite dyrare och ännu snabbare.

HP har dessa modeller med t.ex. skärmstorlek från 12 till 17 inch. Användaren kan även enkelt välja mellan fler Intel Dual Core processorer. Självklart är det också möjligt att välja passande nVidia eller ATI grafikkort.

HP slutar inte ens där utan erbjuder kunden att välja vidare typ (SATA eller SSD) och storlek av hårddisk, mängd RAM minne, operativ system och många andra mindre detaljer.

Vår dator har 4GB RAM minne vilket är, enligt många, otroligt mycket. 4GB RAM är mycket till och med för stora starka stationära datorer men skulle användaren behöva mer än 4GB så kan det utökas till häpnadsväckande 8GB.

Valet av grafikkort var självklar om man vill ha bäst av allt. NVIDIA GeForce GT 230M med 1GB GDDR3 minne. Vi nämnde förut att skärmen är bland bästa som finns tillgängliga idag. LCD panel med HP-s DreamColor teknologin kan visa miljard färgnyanser, vilket är ganska stort och mycket ovanligt i IT världen.