ladda ner windows 10 gratisWindows 10 blir gratis för nuvarande Windows 7 och Windows 8 användare, dvs. alla som äger Win7 eller Win8 får gratis uppgradering till Windows 10.

På senaste tiden har Microsoft gjort saker mycket bättre än tidigare. Nu får vi Windows 10 helt gratis och systemet kommer dessutom vara fullt kompatibel med Windows mobil. Kompatibiliteten innebär möjligheten för användarna att köra samma typ av program på mobila enheter och datorn.

För tillfället så håller Microsoft tyst om det, men version 9926 av Windows 10 släpptes förra veckan och kan redan nu hämtas och installeras gratis via Windows Update i Windows 7 och Windows 8. Ja , detta är något så enkelt och förnuftigt att det är obegripligt att Microsoft inte gjort så förrän nu.

Ladda ned Windows 10

Ladda ner Windows 10 gratis

Hur uppgraderar jag gratis till Windows 10?
Även om du redan nu kan ladda ner Windows 10 gratis via Windows Update så kommer det inte att visas som standard uppdatering riktigt än eftersom det inte är slutversionen.

För att uppgraderingen ska vara synlig för dig så behöver du först installera en uppdatering som du kan ladda ner från Microsoft sidan här. När du har sidan uppe klickar du på ”Start uppgrade now” -knappen. Sedan hämtar du filen och kör den och efteråt kommer du att bli ombedd att starta om datorn. På första uppstart sen kommer Windows Uppdatering att visas med ”Uppgradera till Windows 10” som tillval. Kör uppdateringen och vänta tills installationen körs färdigt.

Jag har även gjort en liten instruktionsvideo som visar hela processen så titta igenom, följ instruktioner och lycka till. Du kommer bli överraskad över hur enkelt det är, Microsoft har verkligen gjort ett otroligt bra jobb denna gång.

Windows 10 nyheter
Ungefär så här kommer Windows 10 se ut på datorn och på mobilen, så som på bilden här nedan. Riktigt snyggt. Microsoft är verkligen på väg i rätt riktning, och att kombinera Windows 10 med hologram som går under namnet HoloLens gör Microsoft till ett riktigt cool och rolig uppfinningsrik företag, återigen efter så många år i skuggan.

Uppgradera gratis till Windows 10