Installera Windows 7 från usb guide är fullständig och testad och förklarar allt i detalj hur du ska göra från början till slut.

För att börja med det här behöver du en USB-minne med minst 4GB ledig utrymme och Windows 7 installations filer på datorn eller på DVD.

1. Börja med att göra en säkerhetskopia på allt som du har på USB-minnet som du tänker använda eftersom under processen kommer all information raderas därifrån.

2. Tryck på start och i körfältet ”Run” skriver du ”cmd” för att starta kommandofönstret. Om du inte hittar ”Run” knappen så kan du i skriva ”cmd” i sökfältet och slå ”Retur” för att öppna ”cmd” när den dyker upp i listan.

3. Nu behöver vi lite information om din USB-minne för att kunna göra allt rätt.

Nu jobbar vi i kommandofönstret (svarta fönstret).

Skriv ”diskpart” och slå ”Retur” (Enter).

Skriv ”list disk”. Nu borde du se en lista över alla diskar på din dator inklusive USB-minnet som du har kopplat in. I mitt fall är USB-minnen ”Disk 1”, som bilden visar.

Hur vet du vilken disk är vilken? Du borde känna till hur stor din USB-minne är, min är 505MB och du ser på bilden att ”Disk 0” är 466GB medan ”Disk 1” är 505MB, det betyder att ”Disk 1” är mitt USB. För att vara helt säker ska jag dubbelklicka på ”Computer” och kolla även där. Där ser vi att ” Removable Disk” ligger och har 505MB minne och har bokstaven ”H” som beteckning medan min DVD enhet har beteckning ”E”.

OBS: För att börja med det här behöver du en USB-minne med minst 4GB ledig utrymme på din USB, i det här fallet använder jag mindre USB minne bara för att illustrera hur man gör.


4. Om din USB är ”Disk 1” så skriver du nu

”select disk 1” annars skriver du ”select disk och så rätt nummer på din disk”

”clean”

”create partition primary”,

”select partition 1”

”active”

”format fs=ntfs” den här processen kan ta allt från några sekunder till några minuter

”assign”

”exit”

Stäng inte hela kommandofönstret (svarta fönstret) eftersom vi kommer använda den snart igen.

5. Stoppa in DVD-n med Windows 7 i datorn, högerklicka på ”Computer” och kolla vad DVD enheten heter, i mitt fall är det ”E”, och USB heter ”H”. Namnet på USB enheten kan ha ändrats så dubbelklicka på ”Computer” och kolla det igen.

6. Öppna kommandofönstret igen och skriv in följande kommando en efter en.

”D: cd boot” och slå ”Retur”, Enter. Tänk på at i det hä kommandon ”D: cd boot” D föreställer min DVD enhet och du ska skriva in namn, bokstav för din DVD enhet.

Skriv nu ”cd boot” och tryck ”Retur”, Enter.

7. Skriv nu nästa kommando och snart är vi klara, den här uppdaterar USB enheten med bootmrg kompabilitets koden.

”bootsect.exe /nt60 H:” I det här fallet är min USB enhet betecknad med bokstaven ”H” och du borde skriva där namnet på din USB, som du borde känna till nu eftersom vi har gått igenom det i början.

8. Kopiera nu innehållet från Windows DVD disken till din USB enhet och arbetet är nästan klart.

9. Nu behöver du ändra boot priority i BIOS så att datorn startar från USB-n och inte från hårddiken eller DVD enheten.

10. För att ändra boot priority i BIOS tryck F12 flera gånger när datorn startar upp och välja att starta från USB-n eller tryck ner F2 eller DEL för att gå in i BIOS och ändra boot priority där inne.