Idag testar vi en väldigt snygg och prisvärd bärbar dator Dell Inspiron 15.

På första ögonkast så kan den Dell Inspiron 15 likna möjligen en budgetdator men sanningen är att den presterar väldigt bra och styrkan kan i vissa sammanhang mätas med bärbara datorer i mycket högre prisklass.


Få 2889kr rabatt idag!

Design

Dell Inspiron 15 har ganska simpel design vilket kanske är bäst lämpad för seriöse användaren som sätter användarvänlighet, ergonomi och produktivitet framför några snygga LED lampor, eller datorlådan i metall.

Den har 15,6-tum TFT-widescreenskärm med matt yta och 1 366 x 768 WXGA-upplösning vilket är utmärkt att jobba på, snygg stor skärm och den matta ytan gör att mindre ljus reflekteras och att den fångar mindre fingeravtryck.

Själva datorlådan är inte i metall som sagt men det är en snygg variant av glänsande piano-svart högkvalitetsplast.  

 

Prestanda & Grafik

Inspiron 15 har en modern Intel Pentium Dual-Core Processor T4400 som arbetar på 2.2GHz och med 3GB RAM-minne, arbetsminne, med dubbla kanaler som ger en mycket hög prestanda. Vi kan presentera hastigheten så här på ett pedagogiskt sätt så att man enkelt får uppfattning om det.

Vår Inspiron 15 tar 46-sekunder på sig att starta Windows 7 så att den är helt klar att användas. Med en knapptryck startar du blixtsnabbt din favorit webbläsare och är redo att surfa fritt.

Grafikkortet är ATI Mobility Radeon HD4330 med fina 256MB. Grafikkortet är inte bäst lämpad för datorspel, eller i alla fall inte för krävande spel. Däremot är den utmärkt i andra mer vanliga sammanhang som att kolla på film, jobba runt i Windows och för liknande uppgifter.

Datorn klarar av att arbeta fullt i ca. 03:30h på batterier vilket är ganska bra, den kan hålla sig levande längre om man inte använder den 100%.

 

Bild & Ljud

Dell Inspiron 15 är med sin stora snygga skärm väldigt praktiskt för multitasking då man kan ha flera programfönster uppe samtidigt utan att de stör varandra mycket. Till och med att se på film på den här fina datorskärmen blir en härlig upplevelse.

Högtalarna på bärbara datorer är vanligen ganska svaga men i det här fallet är det inte als så, Dell Inspiron 15 har väldigt starka och fina högtalare med relativt hög ljudkvalitet, med tanke på att det är en laptop.

Bra: Väldigt bra prestandamässigt, fina starka högtalare, pedagogiskt utformat, modern design.

Mindre bra: Inte lämpad för datorspel fantaster, saknar HDMI port, saknar bluetooth