OBS: Börja med att kolla om du har installerat senaste drivrutiner för din grafikkort. Har du Windows 7 så borde du kunna fixa det automatiskt genom att köra Windows update.

OBS: Självklart kan ”Blue Screen” bero på många saker och inte minst problem med hårdvaran men vad vi tittar på här idag är om du får ”Blue screen” (blåskärm, dator kraschar) just när du försöker titta på youtube eller liknande videotjänster.

Kan du inte titta på youtube eller Play-kanaler? Det är nu en hel del personer som nu har rapporterat fel som Blue screen medan de försöker spela upp youtube filmer. Vi ska nu pröva att utföra en ”ren start” med endast nödvändiga tjänster och program och på så sätt begränsa möjliga fel. Här är en felsökningsmetod som vi nu ska köra tillsammans.

1. Klicka ”Startknappen” i aktivitetsfältet (längst ner i vänstra hörnan) och i ”Sökfältet” eller ”Körfältet” (Run) skriver du ”msconfig”.

2. På första sidan ”Allmänt” ska du markera ”Selektiv start”, sen går du till fliken ”Tjänster” och kryssar i ”Dölj alla Microsoft-tjänster” och sedan väljer du att ”Inaktivera alla” dessa. Värkställ och starta om datorn och se om det löser problemet.

3. Under fliken ”Startup” ser du lista över program som startas upp automatiskt med Windows, bocka av program som du inte känner igen eller samtliga och sen ”Värkställ”. Starta om datorn.

Nu bör datorn se lite annorlunda ut med alla dessa tjänster avstängda men om det där löser problemet kan vi fortsätta med felsökningen den för del och hitta felet.