Idag testar vi Inspiron 560, mycket prestanda i ett  snygg prispressat paket.

Inspiron 560 är en billig stationär dator som passar bäst för hemanvändare eller på kontoret men inte för spel eller ljudfantaster.

                                                    Priset på testade modellen är från 4 490:-

Prestanda

Inspiron 560 drivs av Intel Core2 E5400 2,70 GHz processor med dubbla kärnor vilket passar utmärkt för dagens datorprogram.

Datorn levereras med den nya, säkra och snygga Windows 7.

Den kommer med 2GB DDR3 RAM- minne som jobbar i 1066 MHz, RAM är också känd som arbetsminne. DDR3 RAM betyder, med enkla ord, mycket hög hastighet som klarar av även krävande program och spel utan problem.

Mängden RAM-minne avgör hur många program som kan köras samtidigt och hur snabbt dina program arbetar. Inspiron 560 har plats för upp till 8GB RAM vilket är mer än vad man behöver för flera år framöver. Idag finns det inte datorspel eller program för vanliga användare som kräver så mycket arbetsminne.

Bild & ljud

Grafikkortet som ingår heter Accelerator X4500HD och passar utmärkt för den Intel Core2 processorn som finns i datorn. Grafikkortet stödjer full HD, high-definition video,  i 1080p vilket ger knivskarp bild. Det inbygga grafikkortet klarar av endast mindre krävande datorspel men duger mer än bra för video uppspelning i högkvalitet.

Helt okej integrerad ljudkort med 7.1-kanalsljud. En integrerad ljudlösning är bra val för enkel uppspelning av ljud, passar bra för enkel datoranvändning, men passar inte för ljudproffs och hobbyanvändare.

Lagringsutrymme

Inspiron 560 har som standard minst 320 GB snabb SATA hårddisk, men för en slant mer kan det utökas till otroliga 1000GB, 1TB, och det kan vara praktiskt om man behöver mycket plats på datorn för att lagra överdrivet stor mängd film och musik.

Cool detalj

Överför snabbt digitala foton och musik från din digitalkamera eller mobiltelefon med ett praktisk liten inbyggd 19-i-1-mediekortläsare.

För aktuella priser och erbjudanden besök DELL:s officiella onlinebutik

 

Bra: Snabb processor och RAM-minne, Win 7, high-definition video, 19-i-1-mediekortläsare

Mindre bra: grafikkortet klarar inte av senaste datorspel, ljudkortet är inget för ljudproffs