Idag testar vi Dell Alienware M15x, bärbar speldator för den kräsne spelaren.

Alienware M15x är bland snyggaste och kraftfullaste bärbara speldatorer idag. Dator med tuff attityd, skarpa linjer som påminner på en Ferrari bil, speciellt designat för snabbast kylning och med komponenter som man vanligtvis hittar endast i bättre stationära speldatorer.

Priset på testade modellen är från 10 990kr.

Prestanda

M15x levereras med den nya mobila Intel Core i3-330M, 2,13 GHz processorn som klarar av dagens krävande spel. Arbetsminnet är ofta viktigare än själva processorn och där hittar vi hela 3GB DDR3-minne som jobbar vid 1333 MHz, byggd för att ge användaren högsta hastighet men ska också klara av nästa generations fyrkärniga processorer.

Bild & ljud

Mycket snygg 15,6-tums LCD High Defintion widescreen skärm, full HD-upplösning med 1080p.

Sen har vi en högklockat NVIDIA GeForce GT240M grafikkort med 512 MB vilket är nästan mer än nödvändigt. Grafikkortet stödjer CUDA, DirectX 10.1, OpenCL, and PhysiX vilket möjligtgör inte endast snygg spelgrafik men också video i riktig HD kvalitet.

Mycket krävande spel som Crysis kan man köra helt felfritt med medium detaljer, äldre och mindre krävande spel som World of Warcraft kan man köra med högsta inställningar. Läs mer om grafikkortet här på nvidia:s hemsida.

M15x har två interna High-Definition 5.1-surroundljud högtalare som är typiska för bärbara datorer, inte speciellt högljudda men riktiga spelare kör vanligen med hörlurar på så att det här är kanske inte så viktig detalj.

Coola detaljer

En viktig detalj är självlysande tangentbordet vilket är mycket bra när man sitter och spelar på kvällen, väldigt cool detalj. Med ett unikt program som kommer med M15x kan användaren enkelt kontrollera belysningssystemet och växla mellan olika färger eller stänga av funktionen. Användaren kan kontrollera ljuseffekter i olika zoner som i tangentbordet, styrplattan med mera.

Batteritiden

Alla vet att bäst prestanda nås när datorn är kopplad med nätsladden och att spelmaskiner som den här slukar mycket ström, men M15x klarar sig bra där. Batteriet håller datorn igång för hela 3,5 – 5 timmar beroende på aktiviteten på datorn.

För aktuella priser och bästa erbjudanden besök Dell SE och använd sök funktionen.

Bra: Otroligt bra spel prestanda, bra batteritid för en speldator, snygg, praktiskt och användarvänlig design, snygg skärm med kristallklar bild, snygg och praktiskt tangentbord med självbelysning, HDMI, High-Definition 5.1-surroundljud

Mindre bra: Priset är hög för många, fläktar kan låta högt men å andra sidan så kan användaren kontrollera det.