ger dig: pc service och tips, snabba upp windows, rensa datorvirus & mer...

Systemåterställning för Windows 7, Vista, XP

Windows 7, XP & Vista har en Systemåterställningsfunktion vilken möjliggör för användaren att vid allvarliga datorfel återställa datorn till en tidigare tidpunkt innan problemet har uppstått. Här går vi igenom steg för steg för hur du gör Systemåterställning, även kallad ”System Restore” på engelska.

OBS: Om datorn är infekterad av malware så bör du köra Systemåterställning via Felsäkert läge.

TIPS om datorn INTE är virussmittad och du behöver endast återställa en specifik mapp eller fil: Återställ särskilda mappar och filer till äldre versioner: Om du har Windows 7 Business, Ultimate, Enterprise eller Windows Vista Business, Ultimate eller Enterprise så har du också tillgänglig en funktion som kallas ”Shadow Copy”, mer om den kan du läsa på http://www.datorsupporten.se/windows-7-shadow-copy-vista/

1. För att starta Systemåterställning kan du klicka på start-knappen Bild av Start-knappen och där i sökfältet skriver du ”Systemåterställning” eller på engelska ”System Restore” och klickar dig sedan till programmet. 

2. Där ser du markerad ”Rekommenderad Systemåterställningspunkt”, och du kan köra vidare på den rekommenderade av Windows eller så kan du välja en egen Återställningspunkt.

3. Om du väljer en annan Återställningspunkt än den rekommenderade av Windows så kan du kryssa i ”Visa fler återställningspunkter” för att se alla alternativ. Välj en tidpunkt som du vill återställa datorn till och fortsätt vidare.

4. Bekräfta det och låt datorn jobba nu en stund. Datorn kan komma att starta om under eller efter återställningsprocessen.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


fem + = 8

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>