ger dig: pc service och tips, snabba upp windows, rensa datorvirus & mer...

Trög dator? Ta kontroll och få snabbare dator!


Trög dator? Ta kontroll över Windows och få lite livskraft i datorn!

Obs: Besök också
Diskkontroll för Windows 7
Rensa datorn gratis, rensa Windows 7
Snabbare dator med gratis program för felsökning av Windows

Sitter du med en trög dator så kan det bero på att du helt enkelt har många öppna program som körs i bakgrunden helt i onödan utan att du ens använder dem. Så här tar du kontroll över datorn och räddar en seg dator.

Vid datorns start läser den in många drivrutiner och program och vissa är bra medan andra dåliga och helt oanvändbara för dig. Det är den andra gruppen vi ska undvika.

Har du undrat hur t.ex. Antivirus startas automatiskt när datorn startar? Antivirus står också i datorns ”autostartlista” och den tillhör goda program som vi vill ska starta automatiskt. Därför låter vi Antiviruset vara. Det var ett exempel på en bra program.

Sen har vi t.ex. GoogleToolbarNotifier, eller Google Update, Adobe Acrobat, GrooveMonitor Utility, Java mm. Det är alla program som här på testdatorn startas automatiskt utan att någon bett om det. Det gör att den här datorn tar längre tid att starta alla dessa program vilket betyder att datorns start tar längre dit och samtidigt blir datorn långsammare.

Du fixar det här enkelt genom Windows Defender som finns gratis tillgängligt i Windows.


Windows Vista. Tryck på ”Startknappen” i aktivitetsfältet (längst ner i vänstra hörnan) och i sökfältet skriver du Defender, och startar programmet. Klicka på Verktyg och sedan på Programutforskaren.

Har du Windows XP så trycker du ”Start” knappen i aktivitetsfältet (längs ner i vänster hörna), välj ”Alla program” och leta upp ”Windows Defender”. Klicka på Verktyg och sedan på Programutforskaren. Saknar du programmet kan du gratis ladda ner den på http://www.microsoft.com/windows/products/winfamily/defender/default.mspx

Windows 7 saknar programutforskaren. Dock kan du använda en annan funktion om vilken du kan läsa mer om på http://www.datorsupporten.se/snabba-upp-datorn/
Den här guiden för Windows 7 fungerar även på Windows XP, Windows Vista.

6 Kommentarer

 1. 4 mars, 2011    

  yeah nice

 2. 26 mars, 2011    

  Mycket intressant, tack!

 3. 2 februari, 2012    

  Skitbra inlägg hatar den jäkla vetenskapen om allt!

 4. SuperduperAnna's Gravatar SuperduperAnna
  14 februari, 2012    

  Sååå roligt att det finns människor som tar tid och lägger upp sånahär tips! =D Nu kan jag återigen slappna av när datorn funkar igen, tack och glad alla hjärtans dag!

 5. Janne's Gravatar Janne
  29 juli, 2012    

  ja men vad är det jag ska göra???? Jag týcks ha Defender..men det var avstängt men startar på måndagar kl 19.00 varför vet jag inte,det kan vara någon kompis som ställt in det så.

  Ska det vara så? eller ska programmet vara på jämt? eller helt avstängt?
  Jag fata faktiskt ingenting av denna instruktion.

 6. admin's Gravatar admin
  31 juli, 2012    

  Det låter som om du inte har Windows XP. Har du Windows Vista titta istället på http://www.datorsupporten.se/snabba-upp-datorn/

No Pings Yet

 1. Defragmentera datorn | datorsupporten.se on 3 juli, 2011 at 19:20

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


tre × = 18

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>